Defter Beyan Sistemi Nedir?



Defter Beyan Sistemi nedir sorusu, kayıtlarının elektronik ortamda tutulmasına, defterlerin elektronik ortamda oluşturulup saklanmasına, belge düzenlemeye ve beyannameleri, bildirim ve dilekçelerin internet üzerinden verilebilesine imkan sağlayan sistemdir şeklinde yanıtlanabilir. Basit usulde defter tutan mükellefler, işletme hesabına uygun defter tutan mükellefler ve serbest meslek erbabı olanlar tarafından kullanılır.  

Defter Beyan Sistemi’ne başvuru nasıl yapılır? 

Defter Beyan Sistemi web sitesini ziyaret ederek veya bağlı bulunduğunuz vergi dairesine giderek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvurunuzu, sistemi kullanmaya başlayacağınız takvim yılından bir önceki aya ait son güne kadar gerçekleştirmeniz gerekir., 

Defter beyan sistemine nasıl giriş yapılır? 

Defter Beyan Sistemine giriş ekranından “Alt Kullanıcı” kısmı seçilerek vergi kimlik numarası, T.C. kimlik numarası ve Sistem üzerinden üretilen “Şifre” bilgileri ile giriş yapılabilmektedir. 

Defter Beyan Sistemi üzerinden hangi beyannameler gönderilebilir? 

Serbest meslek erbapları, Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi, Katma Değer Vergisi Beyannamesi, Geçici Vergi Beyannamesi, Muhtasar Beyanname, Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ve Damga Vergisi Beyannamesini sistem üzerinden gönderebilir. 

Defter Beyan Sistemi üzerinden hangi defterler tutulur?  

Defter-Beyan Sistemi üzerinden, işletme defteri, çiftçi işletme defteri, serbest meslek kazanç defteri, amortisman defteri, envanter defteri, damga vergisi defteri, ambar defteri ile bitim işleri defteri tutulabilir. 

Defter Beyan Başvuru Süresi 

Defter-Beyan Sistemini kullanmak zorunda olan mükelleflerin, Sistemi kullanmaya başlayacakları takvim yılından önceki ayın son gününe kadar başvurularını tamamlamaları gerekir.  

Zirve Yazılım Defter Beyan Uygulaması konulu blog içeriğimizi okuyarak Zirve Programlarımızdan yapmış olduğunuz kayıtlarınız Defter Beyan sistemine uygun bir şekilde çevrilerek online olarak nasıl aktaracağınızı inceleybilirsiniz.

Top