Depremde Zarar Gören Verilerin Geri Alınabilmesi İçin Kullanılabilecek Yöntemler



Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden dolayı verilerini kaybeden kullanıcılarımızın verilerini temin edebilmeleri için kullanılabilecek yöntemleri bu yazımızda paylaşmak istiyoruz.

Zirve Masaüstünde e-Arşiv Faturalar Nasıl Aktarılır?

Zirve Masaüstü Programı kullanıcıları e-Arşiv Fatura portalında bulunan evrakların otomatik olarak indirilmesi, indirilen verinin satır bazlı ve stok bazlı olarak genel muhasebeye entegre edilmesi işlemini sağlamaktadır.

Bu modülü kullanabilmek için öncelikle Firma Bilgileri Alanındaki E-İşlemler sekmesi altındaki Firma İnternet V.D. Şifresi alanın doldurulması gerekmektedir.

E-Arşiv faturalarını indirilebilmesi için Genel Muhasebe alanında sol alt kısımda yer alan Express Aktarım Sekmesinde bulunan E-Arşiv Fatura Aktar modülüne giriş yapılmalıdır.

Modül içerisine giriş yaptıktan sonra indirilmek istenen faturalar için Ay Seçimi ya da Başlangıç Tarih ve Bitiş Tarihi seçimi yapılmalı ve Faturaları İndir butonuna basılmalıdır. Faturaları indir butonuna basılmasıyla indirilen faturalar ekranda görüntülenecektir. İndirilen faturalar kırmızı renk ile gözükecektir.

İndirilen faturalara ait Kapatılacak Hesap Kodu, Matrah ve KDV hesap kodları faturalar için tek tek seçim yapılmasının dışında toplu olarak doldurulabilir.

Hesap kodlarının kaydedilmesiyle fatura satırları beyaz renk olarak gözükmektedir. Beyaz olarak görünen satırlar muhasebeleştirilmek için hazır durumdadır. Fatura seçimi ve Fatura Kesme Biçimi seçimi yapılarak Seçili Kayıtları Muhasebeye Aktar butonuna basılmalıdır.

Genel muhasebeye aktarılan faturalar Fiş işlemleri içerisinde aşağıdaki gibi gözükmektedir.

Zirve Masaüstünde 4400/5000 e-Arşiv Faturalar Nasıl Aktarılır?

Zirve Masaüstü Programı kullanıcıları 4400/5000 TL e-Arşiv Fatura portalında bulunan evrakların otomatik olarak indirilmesi, indirilen verinin satır bazlı ve stok bazlı olarak genel muhasebeye entegre edilmesi işlemini sağlamaktadır.

Bu modülü kullanabilmek için öncelikle Firma Bilgileri Alanındaki E-İşlemler sekmesi altındaki Firma İnternet V.D. Şifresi alanın doldurulması gerekmektedir.

E-Arşiv 4400/5000 faturalarını indirilebilmesi için Genel Muhasebe alanında sol alt kısımda yer alan Express Aktarım Sekmesinde bulunan E-Arşiv 4400/5000 Fatura Aktar modülüne giriş yapılmalıdır.

Modül içerisine giriş yaptıktan sonra indirilmek istenen faturalar için Ay Seçimi ya da Başlangıç Tarih ve Bitiş Tarihi seçimi yapılmalı ve Faturaları İndir butonuna basılmalıdır. Faturaları indir butonuna basılmasıyla indirilen faturalar ekranda görüntülenecektir.


İndirilen faturaların seçimi yapıldıktan sonra Kaydet butonuna basılarak fatura listesi alanına kaydedilir.

Fatura listesine aktarılan faturalar görüntülemek için Muhasebeleştir butonu ile geçiş yapılmalıdır.

İndirilen faturalar, fatura listesine kaydedildikten sonra muhasebeleştirme işlemlerinin yapılabilmesi için Entegrasyon Ayarlarının fatura tiplerine göre hesap kodlarının doldurulması gerekmektedir.

 Açılan ekranda Fatura Tipi ve KDV Oranı seçilerek muhasebe kodları tanımlanmalıdır. Not: Hesap kodlarının bir sefer girilmesi yeterlidir.

Hesap Kapatma sekmesiyle Sabit Hesap kodu ile belirtilen hesap kodu için eşitleme yapılabilir. Zirve Masaüstü Programında eşitleme yapılması istenilen hesap kodu, hesap planında yok ise “Kök Hesap Kodu +Vergi No, Kök Hesap Kodu +Sıradaki Hesap No, Kök Hesap Kodu + “Firma Unvanın İlk Harfi” + Sıradaki Vergi No” seçenekleri ile hesap kodu oluşturulabilir.

Diğer Ayarlar sekmesi ile Zirve Masaüstü Programı kullanıcısı kendi isteğine göre aktarım ayarlarını düzenleyebilmektedir.

Entegrasyon Ayarları yapıldıktan sonra muhasebeleştirilmek istenen faturalar ve Fiş Kesme Biçimi seçilerek Fiş Hazırla butonuna basılmalıdır.

Hazırlanan fatura kontrol edilerek Fiş Kaydet butonuna basılarak genel muhasebeye kaydedilmelidir.

 Genel muhasebeye aktarılan faturalar Fiş işlemleri içerisinde aşağıdaki gibi gözükmektedir.

Entegratör’de E-Defter Yedekleme Dosyalarından Veriler Nasıl Temin Edilir?

E-defter gönderimi sonrasında berat dosyaları Entegratör’de e-Defter yedekleme uygulaması ile bulut sisteminde yedekleniyorsa fişler hızlı bir şekilde Zirve Masaüstü Programına aktarılabilir.

Aktarım işlemlerinin yapılabilmesi için öncelikle yedeklenmiş berat dosyalarının bilgisayara indirilmiş olması gerekmektedir.

İndirme işlemleri tamamlandıktan sonra Kayıt Aktar programına giriş yapılır. Kayıt Aktar Programı bilgisayarınızda yüklü değil ise https://zirveyazilim.net/gerekli-programlar/kayit-aktarma-programi/ indirebilirsiniz.

Kayıt Aktar programına giriş yaptıktan sonra e-Defter seçimi yapılmalı ve yevmiye XML dosyası seçilmelidir. Örneğin; 9980847980-202301-Y-000000 adlı XML dosyası.

Dosya seçimi yapıldıktan sonra Aktar butonuna tıklanır.

Böylelikle ilgili aya ait fişler genel muhasebe modülüne hızlı bir şekilde aktarılabilir.

Excel Dosyasından Veri Aktarımı

Excel formatında Hesap Planı, Yevmiye Kayıtları, Müşavir Stok Kartları, Müşavir Cari Listesi, Personel kartları ve Demirbaş Kartları Kayıt Aktar programı ile Zirve Masaüstü Programına aktarılabilir.

Kayıt Aktar programına giriş yaptıktan sonra Arkman+Genel Dokümanlar seçimi yapılmalı ve aktarılmak istenen Excel Dosyası ilgili alanlardan seçilmelidir. Örneğin; Excel formatında Hesap Planı aktarılmak istenirse Hesap Planı yanında bulunan üç noktaya tıklanmalıdır.

Dosya seçimi yapıldıktan sonra Aktar butonuna tıklanır.

Zirve Drive ile Veriler Nasıl Temin Edilir?

Zirve drive uygulamasını kullanan kullanıcılarımız belirledikleri periyodlara göre yedekler otomatik olarak bulut sistemine kaydedilir. Kaydedilen yedekler hızlı bir şekilde Zirve Masaüstü Programına aktarılabilir.

Zirve Drive ile ilgili Youtube sayfamızda bulunan videomuza aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Zirve Masaüstünde Fatura Excel Nasıl Aktarılır?

Zirve Masaüstü Programına Excel formatında faturalar hızlı bir şekilde aktarılabilir.

Aktarım işlemlerinin nasıl yapıldığı ile ilgili blog yazısına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Zirve Masaüstünde Banka Excel Nasıl Aktarılır?

Zirve Masaüstü Programına Excel formatında banka hareketleri hızlı bir şekilde aktarılabilir.

Aktarım işlemlerinin nasıl yapıldığı ile ilgili blog yazısına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Zirve Masaüstünde Müşavir Banka Entegrasyonu ile Banka Hareketleri Nasıl Aktarılır?

Banka ekstrelerini Zirve Yazılım programları ile aktarmak artık çok daha kolay. Müşavir Banka entegrasyonu sayesinde anlaşmalı bankalar dahilinde banka ekstreleri programa bir tuşla entegre edilebilir.

Aktarım işlemlerinin nasıl yapıldığı ile ilgili blog yazısına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Zirve Express Aktarımı ile Veriler Nasıl Temin Edilir?

Express Aktarım zirve, mikro ve paraşüt programlarının e-dönüşüm portalından, gönderilen e-fatura , e-arşivlerinin ve gelen e-faturaların genel muhasebede fiş kayıtlarını oluşturmak için tasarlanmış modüldür. 

Aktarım işlemlerinin nasıl yapıldığı ile ilgili blog yazısına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Top