Devlet Malzeme Ofisi’ne Düzenlenen Faturalarda Yapılan Değişiklikler Zirve’de Nasıl Uygulanır?



Devlet Malzeme Ofisi’nin (DMO) 23.09.2021 tarihinde yapmış olduğu duyuruda, kuruma kesilecek faturalara yeni kriterler getirildiği bildirildi. Bu bildirim içerisinde 01.10.2021 tarihinden itibaren DMO’ya kesilen e-Faturaların kamu faturası kapsamında kesilmeyeceğine özellikle vurgu yapıldığı görülmüştür.

Getirilen yeni kriterlerin Zirve Programlarında e-Fatura gönderirken hangi alanları kullanarak doldurmanız gerektiğini yazımızda sizlerle paylaştık.

DMO Sipariş Numarası

DMO’ya keseceğiniz e-Faturalarda DMO tarafından oluşturulan DMO Sipariş Numarası yazılmalıdır. Kendi oluşturmuş olduğunuz sipariş numaranızı “Not” alanına ekleyebilirsiniz.

İrsaliyeden veya siparişten aktarma işlemi yapmıyorsanız, irsaliye ve sipariş bilgilerini e-Faturanıza manuel olarak eklemeniz gerekmektedir.

Fatura düzenleme ekranındayken Açıklama (F1) alanının altında yer alan “İade Bilgileri” alanında ilgili irsaliye numaranızı ve sipariş numaranızı ekleyebileceğiniz “İade evrak bilgileri” alanı bulunmaktadır. Bu alanda sırasıyla “Evrak No, Tarih ve Türü” alanlarını doldurmanız gerekmektedir. Türü alanında irsaliye için “İ”, sipariş için “S” seçmelisiniz.

DMO Ürün Numarası

Zirve Programlarında firmanız için belirlemiş olduğunuz stok kodlarında değişiklik yaparak DMO Ürün Numarasını tanımlama işlemini gerçekleştirmeniz doğru bir işlem değildir. Stoklarınıza DMO Ürün Numarası tanımlaması yapabilmek için ilgili stok kartlarınızda “Kodlar F(10)” alanında yer alan “Alternatif Stok Kodu” ve “Alternatif Stok Adı” alanını kullanabilirsiniz.

Yukarıdaki gibi “Alternatif Stok Kodu” ve “Alternatif Stok Adı”nı kaydettikten sonra, “e-Fatura İşlemleri” modülüne giriş yaparak “Ayarlar” sekmesinde bulunan “Artikel Kodu yerine Alternatif Stok bilgileri kullanılsın.” butonunu işaretlemeliyiz.

DMO Ürün Numarası’nı ve Sipariş Numarası’nı yazımızda göstermiş olduğumuz gibi tanımladıktan sonra Temel veya Ticari Senaryo ile Devlet Malzeme Ofisi’ne e-Fatura gönderim işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

“DMO’ya Düzenlenecek Faturalara Getirilen Yeni Kriterler” için tıklayınız.

Top