e-Defter Uygulaması ve Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Zirve Programında Uygulanması



Merhaba,

Elektronik uygulamalar ülkemizde gün geçtikçe yaygınlaşır hale geldi.  Bildiğiniz gibi 1 Temmuz’da pek çok firma e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamalarına geçmişti. Şimdi ise bu firmalar, e-Defter uygulamasına 1 Ocak 2021 tarihinde geçmiş olmak için hazırlık sürecindeler. Bu firmalara ek olarak, GİB kendi uygun gördüğü sektör ve firmaları e-Defter uygulamasına yönlendirebiliyor. e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamasına gönüllü olarak geçmiş firmalar da bulunuyor. Bu firmalar için e-Defter’e geçmenin zorunlu olup olmadığı ile ilgili soru işaretleri oluşabilmekte. Bu ve bunun gibi bir çok noktayı, sizler için netleştirdim.

Bu videoda genel olarak e-Defter uygulamasından bahsettim, Elektronik Defter Beratlarını gönderirken dikkat etmemiz gerekenleri özetledim. e-Defter saklama süreleri ve nasıl saklanması gerektiğinden, ara dönemde e-Defter’e geçmeyi düşünen firmaların gözden kaçırmaması gereken detaylardan bahsettim.

Bildiğiniz üzere yeni tebliğ ile aynı gün içerisinde vergi mükelleflerine KDV dahil 5.000 TL’yi, vergi mükellefi olmayan kişilere ise KDV dahil 30.000 TL’yi aşan fatura kesen firmalar, e-Arşiv faturalarını GİB Portal’ın yanı sıra özel entegratörler aracılığı ile de kesebilecekler. Bahsi geçen faturaları GİB Portal üzerinden kesmenin avantajları ve dezavantajlarına da değindim.

Son olarak, eğer yoğunluk durumunuz el veriyorsa, son güne bırakmadan e-Defter beratlarını gönderip almanızı tavsiye eder, iyi seyirler dilerim.

Zirve Programında e-Defter hazırlama aşamalarını sizin için anlattık:

Top