Irgat’a Firma Gönder



Irgat ve Zirve Masaüstü Programları entegrasyonları sayesinde muhasebe iş süreçlerini yönetirken zamandan tasarruf etmek için linkle tıklayın: http://bit.ly/3FTot3X

Zirve Müşavir, Muhasebe, Finansman ve Üretim programlarından herhangi birini ve Irgat programını kullanan Mali Müşavirler artık Irgat’a firma bilgilerini toplu olarak gönderebilecekler.

1) Zirve Masaüstü Programından Irgat’a Firma Gönder Özelliği Hangi Koşullarda Kullanılabilir?

Zirve Müşavir, Muhasebe, Finansman ve Üretim programlarından herhangi birine ve Irgat programına sahip olan mali müşavirler kullanabilir. Bu özellikten faydalanabilmek için Zirve Masaüstü Programının YGD (Yıllık güncelleme ve destek) hizmeti aktif olmalı, Irgat programı ise güncel olmalıdır.

2) Zirve Masaüstü Programından Irgat’a Firma Göndermeden Önce Neler Yapılmalı?

Irgat’a firma bilgileri gönderebilmek için öncelikle müşavir firma ile Zirve Masaüstü Programından “Ayarlar” modülüne giriş yapılır SM, SMMM, YMM Bilgileri (F10) sekmesi altında bulunan Irgat Şifresi butonuna tıklanır. Zirve Masaüstü Programı için daha önce belirlenen SERVER şifresi yazılır “Tamam” butonuna basılır, eğer daha önce şifre değiştirilmediyse bu alana “1” yazılır ve “Tamam” butonuna basılır. Sonraki ekranda Irgat Yönetim paneli veya masaüstü programına giriş yaparken kullanılan Irgat “Kullanıcı Adı” ve “Parola” bilgileri yazılır. “Alan Adı (Domain) http://”  alanına ise Irgat tarafından sizin için oluşturulan web sayfası linki yazılır. (Örneğin; AdSoyadMusavirlik.com) Bilgiler eksiksiz ve doğru yazıldıktan sonra “Kaydet (F2)” butonuna basılır ve sayfadan çıkış yapılır.

Bir sonraki aşamada “Firma Bilgileri” modülüne giriş yaparak Firma Tanıtıcı Klasör Adı, Firma Unvanı, Defter Türü, Vergi Dairesi Bilgileri alanlarının eksiksiz olarak doldurulması gerekir.

Ayrıca SGK ve İşkur Bilgileri sekmesinde yer alan Şube Kodu ve SGK Sicil Bilgileri alanlarının eksiksiz olarak doldurulması gerekir. SGK Sicil Bilgileri doldurulurken merkez veya farklı şube ile aynı numaranın yazılmamasına özen gösterilmelidir, her firmanın/şubenin kendi SGK Sicil Bilgileri yazılmalıdır, boş bırakılmamalıdır.

Bu alanlar doldurulurken “/ ( ) *” gibi özel karakterler kullanılmamalıdır.

İşlemler eksiksiz olarak tamamlandıktan sonra Irgat’a Firma Gönder özelliği kullanılabilir.

3) Zirve Masaüstü Programından Irgat’a Firma Nasıl Gönderilir?

Zirve Masaüstü Programından Irgat’a Firma göndermek için Firma Bilgileri modülüne giriş yapılır. Öncelikle E-İşlemler butonuna, açılan pencereden ise Irgat’a Firma Gönder butonuna tıklanır.

Açılan sayfada bilgilerini göndermek istediğimiz firmalar için “Seç” sütununda bulunan kutucuk işaretlenir ve “Gönder(F2)” butonuna basılır. Merkez işaretlendiğinde tüm şubeler otomatik olarak seçime dahil edilir, eğer şubelerden bir tanesi tek başına işaretlenirse Merkez yine otomatik olarak seçime dahil edilir. Firma bilgisi gönderildiyse “Gönderildi mi?” sütunu altındaki kutucuk otomatik olarak işaretlenecek ve “Sonuç” sütununda “Başarılı” ibaresi yer alacaktır ancak herhangi bir hata ile karşılaşıldı ise hataya ait açıklama yine “Sonuç” sütunu altında yer alacaktır ve “Gönderildi mi?” sütunu altında herhangi bir işaretleme görünmeyecektir.

Irgat’a Firma Gönder özelliğini kullanarak şubelerin gönderilmesi için Merkez şube Irgat’ta kayıtlı olmalıdır. Bu sebeple şube seçimi yapıldığında merkez otomatik olarak dahil edilir.

Ayrıca daha önce bilgilerini gönderdiğiniz firma veya şubelerde tekrar gönderim yapılması mümkündür. Bu özellik sayesinde bilgileri değişen firmalar için Irgat’a Firma Gönder özelliğini kullanılarak güncelleme yapılabilir.

Top