Zirve Programlarında Mükellef Bilgileri Sorgulamak İçin e-Birlik Sayfasından Entegrasyon Anahtarı Nasıl Alınır?



Programlarımızda cari sorgulama işlemleri Türkiye Noterler Birliği servisleri ile yapılmaktaydı. Türkiye Noterler Birliği’nin 1 Kasım 2021 itibariyle servislerini sonlandıracağını duyurmasıyla beraber programlarımızda cari sorgulama işlemleri için TÜRMOB e-Birlik sayfasının servislerinin kullanılması planlanmıştır. Noterler Birliği servisleri kapatıldığı andan itibaren herhangi bir aksama olmadan cari sorgulama işlemlerinizi yapabilmeniz için, TÜRMOB Entegrasyon Anahtarının programda ilgili alanlara tanımlanması gerekmektedir.

Not: Türkiye Noterler Birliği servisleri kapatılana kadar cari sorgulama işlemleriniz Noterler Birliği şifreniz ile yapılmaya devam edilecektir.

Bu yazımızda;
TÜRMOB e-Birlik sayfasında Entegrasyon Anahtarını nereden bulabilirim?
TÜRMOB Entegrasyon Anahtarı Zirve Programlarımızda hangi alana tanımlanmalıdır?

sorularınızı yanıtlandırıyoruz.

Öncelikle programda Ticari Ayarlar ve Müşavir Ayarları kısmında bulunan TÜRMOB Entegrasyon Anahtarı alanlarını doldurabilmeniz için; TÜRMOB e-Birlik sayfasına giriş yaparak Entegrasyon Anahtarı oluşturmanız gerekmektedir.

TÜRMOB Entegrasyon Anahtarı Nasıl Oluşturulur ?

İlk olarak ebirlik.turmob.org.tr sayfasına kullanıcı bilgileriniz ile giriş yapmalısınız.

Sonrasında “Entegrasyon Anahtarlarım” sekmesine giriş yapmalısınız.

“Entegrasyon Anahtarlarım” sayfasına giriş yaptıktan sonra “Uygulama” listesinden “Zirve” programını seçmeniz gerekmektedir.

Ardından “Bilgilendirme Metni’ni okudum, sorumluluklarını kabul ediyorum.” kutucuğunu işaretleyerek “Ekle” butonuna basabilirsiniz.

Son olarak sayfanın alt kısmında “Zirve” uygulaması için oluşturulmuş olan entegrasyon anahtarını kopyalayarak Zirve Masaüstü programınızda ilgili alanlara tanımlama yapabilirsiniz.

Zirve Ticari Programlarında TÜRMOB Entegrasyon Anahtarı Ekleme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Ticari modül içerisinden “Ayarlar” alanına giriş yaparak sağ alt köşede bulunan “TÜRMOB Entegrasyon Anahtarı” butonuna tıklamalısınız.

Açılan penceredeki kutucuğa e-Birlik sayfasından “Zirve” uygulaması için oluşturmuş olduğunuz Entegrasyon Anahtarı’nı kopyalayıp, bu kutucuğa yapıştırıp “Tamam (F2)” butonuna basmanız yeterli olacaktır.

Zirve Müşavir Programlarında TÜRMOB Entegrasyon Anahtarı Ekleme İşlemi Nasıl Yapılır ?

Muhasebe modülü içerisinden “Ayarlar” alanına giriş yaparak “e-Beyanname Şifresi (F8)” kutusunun solunda bulunan “Türmob Entegrasyon Anahtarı” butonuna tıklamalısınız.

Açılan penceredeki kutucuğa e-Birlik sayfasından “Zirve” uygulaması için oluşturmuş olduğunuz Entegrasyon Anahtarı’nı kopyalayıp, bu kutucuğa yapıştırıp “Tamam (F2)” butonuna basmanız yeterli olacaktır.

Not: “TÜRMOB Entegrasyon Anahtarı” alanı Kasım ayının ilk haftasında verilecek olan güncelleme ile programlarımızda yer alacaktır.

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği tarafından, muhasebe Yazılım Programlarının VKN ile Temel Mükellef Bilgileri Sorgu Servisinden Yararlanması Usulü Hakkında Duyuru yayınlanmıştır. 

İlgili duyuru: Muhasebe Yazılım Programlarının VKN ile Temel Mükellef Bilgileri Sorgu Servisinden Yararlanması Usulü Hakkında Duyuru

Top