Bizi Arayın

Satış | İstanbul

0 (216) 550 65 65

Teknik Destek

0 (312) 473 28 00

Sıkça Sorulan Sorular

Zirve e-Fatura

Evet, Düzenli olarak güncellenen e-fatura kayıtlı kullanıcı listesi sayesinde hangi firmanın e-faturaya tabi olduğunu görebilirsiniz.

Evet. Birden fazla e-fatura seçip gönderebilirsiniz.

Kesilen fakat gönderilmeyen e-faturaları düzeltebilir, silebilirsiniz fakat gönderim yapıldıktan sonra temel fatura ise karşı tarafın onayı ile iptal, ticari fatura ise karşı tarfın red cevabı ile reddedildi durumuna getirebilirsiniz.

Evet,Gelen e-faturaları modül içerisinden görebilir, Fatura modülüne otomatik olarak alış/gider faturası şeklinde aktarım yapabilirsiniz.

Evet, Fatura excel şablonu ile oluşturacağınız fatura listesini Zirve'ye aktararak e-fatura oluşturabilirsiniz.

İlgili fatura “Gümrük” portalından "Kabul" yanıtı verilmelidir. Aksi takdirde fatura "Yanıt bekliyor" durumunda bekleyecektir.

Eğer faturanız 2 gün içinde başarılı durumuna dönmezse alıcı ile görüşün. Alıcının entegratörü faturanın sisteme düştüğüne dair sinyal göndermelidir. Gönderici taraf da alıcı taraf da 1220 durumundaki faturayı muhasebe kayıtlarına geçirebilir.

Bu durumun 4 sebebi olabilir;

  • e-Fatura kayıtlı kullanıcı listeniz güncel olmayabilir, ticari ayarlar altındaki “Genel Tanımlar”dan listenizi güncelleyin.
  • Ticari ayarlar-Genel tanımlar sekmesindeki e-Faturaya geçiş tarihiniz yanlış olabilir. Tarihi kontrol edin.
  • Kişi e-Fatura mükellefi olmayabilir.
  • Kişinin VKN/TCKN'si yanlış yazılmış olabilir.

Fatura modülünde ilgili faturayı bulun. Faturaya sağ tıklayıp "Reddedildi Olarak İşaretle" seçeneği ile cari ve stoktan düşürebilirsiniz.

Kamu faturalarında İBAN ve ÖDEME AÇIKLAMASI alanları zorunludur. Hata alan fatura-fatura modülünde sağ tıklayın, "Hatalı-sistem işaretle" seçeneği kullanarak pasif duruma getirin ve yeni fatura kesin. Keserken; Kamu Fatura Bilgileri butonundan IBAN ve ÖDEME AÇIKLAMASI alanlarını doldurup gönderirseniz şematrondan geçip ilgili kuruma iletilecektir.